Diatermi betyder stark upphettning av kroppsvävnad med elektricitet. Det är en behandling som bland annat används för att ta bort hår, stoppa kraftig näsblödning eller för att bränna bort godartade hudtumörer. Även mer elakartade sådana, såsom basalcellscancer och cellförändringar i livmoderhalsen, kan behandlas genom diatermi.
Diatermi är en behandling som används för att ta bort hår, stoppa blödning eller bränna bort godartade hudtumörer, men även mer elakartade sådana, till exempel basalcellscancer. Diatermi kan också användas för att ta bort cellförändringar i livmoderhalsen.

Om du lider av en sjukdom som ger kraftig hårväxt i ansiktet kan du få bidrag från landstinget för att ta bort hårväxten med hjälp av diatermi. Om du är under 20 år kan du få bidrag även om du inte har någon specifik diagnos. Du behöver en remiss till en hudklinik som utfärdar ett intyg. Behandlingen utförs av en hudterapeut. Ibland vill folk som lider av håravfall på huvudet få tillbaka mer hår samtidigt som de vill ta bort hår på resten av kroppen. Behåring är en knepigt kapitel speciellt för dom som lider av håravfall eller tunt hår, dvs dom som är tunnhåriga.