Stamceller är ”orginal celler” som kan utvecklas till en rad olika celler beroende på var i kroppen de befinner sig. Därför hoppas därför att stamceller ska kunna ersätta celler som skadats eller som saknas i kroppen. Saknar en person hårceller skulle man kunna operera in en rad stamceller i hårbotten som startar producera nya hårceller. Detta skulle naturligtvis kunna vara en lösning för att lösa frågan om manligt håravfall.
I annan medicin används det redan i dag för att exempelvis laga skadat hjärta. Stamceller kan laga ett hjärta som skadats vid en lätt hjärtattack. Man skulle då föra in stamceller invid hjärtat. Som på plats utvecklas till muskelceller och nya blodådror. Sådana transplantationer har lyckats både på möss och människa.
Även vad det gäller diabetes fins en lösning inom räckhåll. Man har fått stamceller att bilda små klumpar av celler som tillverkar insulin. Som man hoppas kunna operera in i bukspottkörteln på diabetiker. Som ersättning för de insulinproducerande celler som förstörts.
Så det är bara att hålla tummarna för att vetenskapen utvecklas snabbt och att en lösning för alla med håravfall kommer på marknaden.