Idag såg jag en tragisk sak på stan men samtidigt ganska rolig. Det var en medelålders kille som led av kraftigt manligt håravfall – antar jag. Han hade en stor tofs i panna med ganska långa hårstrån och runt detta var det helt tomt. Sedan började resten av frisyren uppe på hjässa och täckte huvudet bakåt – som en gammal indianfrisyr. Fattades bara att han skulle färgat tofsen röd och grön så hade det varit fullkomligt.

Han verkade inte vara så gammal heller så jag antar att det var ganska synd om honom och att det var fler än jag som tittade lite konstigt och sedan smålog. Hade jag varit som han hade jag rakat av tofsen så den inte liknade en påfågels plym. Hellre att jag har rakat huvud delvis än ser ut som en fågelskrämma. Manligt håravfall är ju inte något totalt unikt så lite rakad hjässa är det ingen som höjer ett ögonbryn för.

Ja – jag får väl se hur jag ser ut när jag blir äldre – kanske kommer ungdomen att skratta åt mig också men jag skall i alla fall göra vad jag kan för att se ok ut.